Truckkort B

Kort om Truckkort B

Truckkort B utgör en väsentlig del av effektiv hantering och säkerhet vid materialtransport. Med denna behörighet kan förare säkerställa dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för att minimera risker för belastningsskador och olyckor. Kortet ger rättigheter att köra flera vanliga truckmodeller, vilket är avgörande för smidig verksamhet inom lager, logistik och produktionsmiljöer. En väl förvaltad och kompetent förarstyrka med truckkort B är grundläggande för säker och effektiv materialhantering. 

Låt oss gå igenom vilka krav som krävs för att skaffa ett truckkort B enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2006:5. Det är viktigt att vi säkerställer att våra kunskaper både teoretiskt och praktiskt är dokumenterade för att minimera risken för belastningsskador och olyckor när vi kör truck. 

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2006:5 måste de dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaperna för att minimera risken för belastningsskador och olyckor när man kör truck inkludera följande aspekter: 

Boka din truckutbildning idag!

Vi baserar våra kurser på TLP10 och integrerar en kombination av praktiska och teoretiska färdigheter för att effektivt manövrera en truck. Utbildningen varierar i längd, vanligtvis mellan en till fem dagar, beroende på faktorer som gruppstorlek och tidigare erfarenheter. 

Efter att ha slutfört utbildningen och uppnått ett godkänt resultat tilldelas vi ett efterlängtat truckkort B. Detta kort ger oss rättigheter att köra flera vanliga truckmodeller som används på mindre lager och terminaler i Sverige. Kom dock ihåg att vi endast får köra de specifika truckmodellerna som anges på vårt utfärdade tillstånd. För att förenkla, här är en punktlista över vilka truckkort som passar till vilka truckar: 

Vill du veta mer om våra utbildningar?

Klicka här för att läsa mer om våra truckutbildningar och hur de kan anpassas efter dina behov. Du kan även diskutera hur vi kan skräddarsy en lösning för ditt företags krav på truckförarutbildning? Kontakta oss idag för en personlig konsultation och en offert. Ett säkrare och mer effektivt arbetsflöde är bara ett samtal bort!

Boka din utbildning för att ta truckkort

1. Välj PLATS där du vill utbildas
2. Välj UTBILDNING 
3. Välj DATUM & TID
4. Fyll i DINA UPPGIFTER

Rulla till toppen