Liftutbildningar

TA DITT FÖRETAG TILL NYA HÖJDER! BOKSTAVLIGEN...

Företagsanpassade liftutbildningar i hela landet

Alla utbildningar sker utav legitimerad instruktör och enligt arbetsmiljöverkets läroplan. Våra liftutbildningar tar en dag. Vi rekommenderar att man vid arbete på hög höjd kombinerar både lift + fallskyddsutbildning. Kontakta oss för mer info och priser. Vi använder oss av en partner auktoriserad av liftutbildningsrådet.    

Beskrivning av liftutbildningar 

I dagens arbetsmiljö är kompetensen att säkert och effektivt hantera liftar av stor vikt. Våra liftutbildningar är utformade för att ge er den kunskap och de färdigheter som krävs för att säkert kunna manövrera olika typer av liftar, från saxliftar till bomliftar och teleskopliftar. Genom att delta i dessa utbildningar, erhåller ni inte bara värdefulla kunskaper om liftars funktion och underhåll utan också om de säkerhetsregler och lagar som reglerar arbete med liftar. 

Kursinnehåll 

Kursen täcker flera viktiga områden för att säkerställa en omfattande förståelse för både teoretiska och praktiska aspekter av liftanvändning: 

  • Grundläggande säkerhetsregler för arbete med liftar, inklusive användning av personlig skyddsutrustning (PSU), fallskydd och genomförande av riskbedömningar. 
  • Teoretisk och praktisk utbildning i manövrering av liftar, vilket gör deltagarna bekanta med olika liftmodeller och deras specifika användningsområden. 
  • Underhåll och kontroll av liftar, med fokus på vikten av daglig tillsyn och regelbundna funktionskontroller. 
  • Förståelse för regelverk och lagar som påverkar arbete med liftar, däribland Arbetsmiljöverkets föreskrifter och AFS 2006:6. 

Vilka förkunskaper behöver man?

För att delta i våra liftutbildningar krävs inga specifika förkunskaper, vilket gör dem tillgängliga för alla som är intresserade av att lära sig hantera liftar på ett säkert sätt. Vissa avancerade utbildningar kan dock ha specifika krav, såsom B-körkort eller truckkort, beroende på utbildningens inriktning och djup. 

Kontakta Truckbröderna för alla liftutbildningar 

Är ni redo att ta nästa steg mot en säkrare arbetsplats? Kontakta oss på Truckbröderna för mer information om våra liftutbildningar. Vårt team av erfarna instruktörer är här för att vägleda er genom varje steg av utbildningsprocessen, från grundläggande säkerhetsprinciper till avancerad liftteknik. Ta steget idag för en säkrare morgondag. 

Begär offert

Företagsanpassade utbildningar lift

Vi kan idag erbjuda våra företagskunder:

Truckkort C & D, Kran, lyft, fallskydd, YKB och brandfarliga arbeten kan endast bokas av företag. Vi skräddarsyr varje utbildning för att passa kundens behov och priserna varier därför beroende på läge, lokal, kategorier och antal deltagare. Fyll i formuläret nedan för att få en offert skickad på mail.

Rulla till toppen