Truckkort B4

Truckkort B4 är en viktig certifiering för dig som vill hantera höglyftande plocktruckar. Dessa truckar är speciellt utformade för att kunna hantera laster på höjder över 1,2 meter. De används ofta för att placera och plocka varor på hyllor som kan vara flera meter höga. 

Vad är truckkort B4? 

Truckkort B4 är en certifiering som ger behörighet att köra höglyftande plocktruckar med en lyfthöjd över 1,2 meter. Dessa truckar används ofta i lager och industriella miljöer där effektiv hantering av pallast är nödvändig. 

Vem behöver truckkort B4? 

Alla som arbetar i miljöer där höglyftande plocktruckar används måste ha ett giltigt truckkort. Detta gäller både för fast anställda och temporära arbetare. Att ha denna certifiering säkerställer att operatören har den kunskap och skicklighet som krävs för att hantera trucken på ett säkert sätt. 

Utbildningens innehåll 

Utbildningen för truckkort B omfattar både teoretiska och praktiska moment. Deltagarna får lära sig om säkerhetsföreskrifter, truckens konstruktion och funktion, samt hur man hanterar olika typer av laster. Den praktiska delen av kursen fokuserar på att manövrera trucken i olika scenarier och att stapla last på ett säkert sätt. 

Varför är utbildningen viktig? 

Säkerhet är av största vikt i alla arbetsmiljöer. En genomförd utbildning minskar risken för olyckor och skador på både personer och egendom. Dessutom kan en välutbildad operatör arbeta mer effektivt, vilket ökar produktiviteten och minskar kostnaderna för företaget. 

 

Boka din truckutbildning idag!

Boka din utbildning för att ta truckkort

1. Välj PLATS där du vill utbildas
2. Välj UTBILDNING 
3. Välj DATUM & TID
4. Fyll i DINA UPPGIFTER

Rulla till toppen