Truckkort med flera behörigheter

Truckkort utbildning

Våra truckutbildningar sker utav legitimerad instruktör och enligt TLP10, arbetsmiljöverkets truckläroplan.

Truckutbildningen omfattar en till två dagar beroende på om man utbildar sig inom truck A eller A+B+D.

Truckkort kategori C erbjuds i dagsläget endast till företag.

Utbildningen för ditt truckkort delas upp med en teoridel och en praktisk del.

Det finns även möjlighet att studera truckkort på distans. Kontakta oss för mer info och priser.

Varför truckkort?

För att få ett truckkort måste man genomgå en utbildning och sedan genomföra ett praktiskt körprov. Utbildningen kan ske på en körkola eller hos en utbildningsanordnare och kan ta olika lång tid beroende på vilken typ av kort man ska ta.

Det är viktigt att notera att ett truckkort är giltigt en viss tid och måste förnyas vid utgången av den tiden. Detta kräver ofta att man genomför ytterligare utbildning och körprov för att bevisa att man fortfarande är kapabel att köra ett tungt fordon.

Att ha ett truckkort är viktigt inte bara för att det är ett krav för att kunna köra lastbil, utan också för att det ökar säkerheten på vägarna. Genom utbildningen lär man sig regler och färdigheter som är viktiga för att kunna hantera ett tungt fordon på ett säkert sätt.

Det är också viktigt att komma ihåg att truckkort inte ger rätt att köra alla typer av fordon. Det finns specialkort som krävs för att köra tunga entreprenadmaskiner eller farliga godstransporter.

Teori

Efter avslutad praktik får du ditt teoretiska test skickad via email tillsammans med allt material du behöver för att slutföra kursen.

Skulle du misslyckas på första försöker erbjuder vi dig att göra om teorin utan extra kostnad. 

Praktik 

Den praktiska delen utförs på plats i Truckbrödernas lokaler och tar en dag.

Vid underkänt resultat erbjuder vi dig att komma tillbaka för extra försök, helt utan extra kostnad. 

Truckkort och körgaranti

Vi erbjuder en seriös och kvalitativ utbildning och vill att våra elever lyckas! Därför erbjuder vi något vi kallar körgaranti. Det innebär att våra elever alltid är välkomna tillbaka till oss för extra övning utan extra kostnad.

Ta ditt truckkort på flera platser

Utrustning

Under det praktiska momentet måste skyddsskor användas.  Har du inte egna skyddsskor går det att låna ett par på plats. Den om har får gärna också ta med arbetshandskar. Tänk även på att ha slitstarka kläder.

Falun

Utbildning varje söndag.
Kontakt: 076-079 33 07 

Stockholm

Utbildning varje lördag.
Kontakt: 076-079 33 07 

Västerås

Utbildning varje lördag.
Kontakt: 076-079 33 07 

Örebro

Utbildning varje fredag.
Kontakt: 076-079 33 07 

Vanliga frågor och svar

Vad är ett truckkort?

Ett truckkort är ett krav för att kunna köra lastbil eller annat tungt fordon på vägarna. Det finns flera olika typer av truckkort, beroende på vilken typ av fordon man ska köra och under vilka omständigheter.

Vilka olika typer av truckkort finns det?

Det finns flera olika typer av truckkort, inklusive C-kortet (för lastbilar med en totalvikt på högst 16 ton), CE-kortet (för lastbilar med släpvagn), och D-kortet (för bussar med fler än 8 passagerare).

Vad krävs för att få ett truckkort?

För att få ett truckkort måste man genomgå en utbildning och sedan genomföra ett praktiskt körprov. Utbildningen kan ske på en körkola eller hos en utbildningsanordnare.

Hur lång tid tar det att få ett truckkort?

Tiden det tar att få ett truckkort varierar beroende på vilken typ av kort man ska ta och hur mycket tid man har tillgängligt för utbildningen. Men det kan ta någon vecka till några månader.

Är truckkortet giltigt för alltid?

Nej, ett truckkort är giltigt en viss tid och måste förnyas vid utgången av den tiden. Detta kräver ofta att man genomför ytterligare utbildning och körprov för att bevisa att man fortfarande är kapabel att köra ett tungt fordon.

Var kan jag genomföra truckutbildningen?

Truckutbildningen kan ske på en körkola eller hos en utbildningsanordnare. Det finns många olika utbildningsplatser runt om i landet, så det är lätt att hitta en som passar dig.